2024 Dijital Film Festivali İstanbul: Jüri Heyeti ve Etkinlik Detayları

2024 DFFI Jüri Heyeti ve Festival Detayları



2024 Dijital Film Festivali İstanbul (DFFI) ana jüri heyeti, ünlü oyuncu Hale Soygazi başkanlığında, yönetmen Erhan Kozan, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, senarist Kerim Ceylan, sinema yazarı ve akademisyen Doç. Dr. Fırat Sayıcı, akademisyen Prof. Dr. Funda Savaş Gün ve yönetmen-senarist Dr. Amina Zhaman'dan oluşmaktadır. Bu yıl festival, 9 farklı ülkeden 22 finalist filmle, İstanbul’un çeşitli noktalarında ücretsiz gösterimlerle sinemaseverlerle buluşacak.

2. DFFI, 17-18 Ekim tarihlerinde yaratıcı endüstrinin buluşma noktası olan Çekmeköy Belediyesi Crea Center’da gerçekleştirilecek gösterimler ve söyleşilerle kapılarını açacak. Uluslararası Dijital Film Festivali İstanbul (DFFI), dijitalleşen sinema sektöründe dijital film yapım ve izleme biçimlerini yenilikçi bir perspektifle desteklemeyi amaçlıyor. Festival, dijital kameraya sahip her türlü ekipmanla çekilmiş etkileyici hikayeleri ve özgün eserler ortaya koymayı başaran tüm kısa filmcileri teşvik etmeyi hedefliyor.

Yapay Zeka Destekli Filmler İçin Yeni Bir Kategori

Festivalin kurucu direktörü İlknur Doruker, ‘’Sinemada dijitalleşmenin getirdiği yeniliklerle birlikte geleneksel üretim ve izleme biçimlerinde yaşanan dönüşümü ana odağımıza aldık. Dünyanın dört bir yanından birçok yetenekli film yapımcısı festivalimize başvurdu. DFFI ile nitelikli sinemayı, yeni teknolojilerin sağladığı dönüşümle birlikte ele alarak yeni ifade ve tartışma alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu gelişmeler doğrultusunda, ‘Yapay Zeka Destekli Filmler’ için ayrı bir kategori oluşturma gerekliliği doğdu.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Festival, yalnızca sinema dünyasına değil, aynı zamanda izleyicilere de yeni bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor. Bu bağlamda, etkinlikler boyunca gerçekleştirilecek paneller ve söyleşilerle, katılımcılara ilham vermek ve dijital sinemanın geleceğine dair tartışmalar açmak hedefleniyor.

Kaynak: Hürriyet