35,3637$% 0.08
36,7407€% 0.01
44,3150£% 0.08
2.994,42%0,14
2.638,54%0,16
10.085,50%0,10
Üzüm Teknoloji, 160’tan fazla pazaryeri, kargo, e-fatura altyapısı ve ERP çözümünü tek bir panelden yönetme imkanı sunarak Türkiye’nin e-ticaret alanındaki yenilikçi girişimlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Bu başarılı girişim, Türkiye’nin yenilenmiş ürün sektöründe lider konumda bulunan Senatech’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Çeliker’den 10 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.
Ticaret Bakanlığı’nın Mayıs 2024 itibarıyla yayımladığı verilere göre, Türkiye’de e-ticaret hacmi 2023 yılında %115 oranında büyüyerek 1,85 trilyon TL’ye ulaştı. Bakanlığın 2024 için belirlediği hedef ise e-ticaretin 3,4 trilyon TL’ye ulaşması yönünde. E-ticaret sektörünün bu hızlı büyümesi, sektörü destekleyen teknolojik çözümlere talebi de artırdı. 2024 yılının sonlarına yaklaşırken, e-ticaret alanında dikkat çekici bir yatırım haberi daha geldi.
Üzüm Teknoloji, e-ticaret süreçlerini kolaylaştırmak adına kurumsal kaynak planlama (ERP), pazaryeri, e-ticaret altyapısı, kargo ve e-fatura hizmetleri gibi çeşitli entegrasyon çözümleri geliştiriyor. Üzüm Teknoloji’nin CEO’su Sadık Önal, yatırım hakkında yaptığı açıklamada, “Geliştirdiğimiz entegrasyon çözümleri sayesinde, satıcılar farklı pazaryerlerindeki tüm mağazalarını ve e-ticaret süreçleri için ihtiyaç duydukları sipariş yönetimi, kargo, kaynak planlama ve fatura çözümlerini tek bir panelden yönetebiliyor. Bu sayede işletmeler, çok kanallı satışlarını daha verimli bir şekilde yönetebiliyor ve operasyonel hataları asgariye indirerek daha az kaynakla daha fazla iş yapabiliyor” şeklinde konuştu.
Üzüm Teknoloji, Ticimax, Ideasoft, T-Soft, Akinon, ikas, Shopify, WooCommerce, Opencart gibi Türkiye’de yaygın olarak kullanılan e-ticaret altyapılarının yanı sıra, Trendyol, n11, Hepsiburada, İdefix, PttAvm, Çiçeksepeti ve Pazarama gibi popüler pazaryerlerindeki mağazaları tek bir panelden yönetme imkanı sunuyor. Ayrıca, Netsis, Eta, Mikro, Paraşüt, Logo, SAP, Zirvenet, Nebim, Dia ve Sentez gibi ERP çözümleri ile Aras, MNG, PTT, Yurtiçi, Sürat ve Hepsijet gibi kargo şirketlerini de platformda bir araya getiriyor.
Sadık Önal, Üzüm Teknoloji’nin sunduğu entegrasyon çözümlerinin sadece yerli pazaryerleri ile sınırlı kalmadığını belirterek, “Amazon, Etsy, Ozon ve eBay gibi uluslararası pazaryerleri de sistemimize entegre edilebiliyor. Satıcılar, bu platformları ve e-ticaret çözümlerini entegre ederek, sipariş, teslimat ve iade süreçlerini tek bir yerden yönetebiliyor. Bir pazaryerinden sipariş alındığında, tüm mağazalardaki stok bilgileri anında güncelleniyor ve toplama iş emirleri tek seferde gerçekleştirilebiliyor. Siparişlerin tamamlanmasının ardından, fatura, iptal, iade ve kargo optimizasyonu gibi süreçler de Üzüm Teknoloji’nin çözümleri üzerinden takip edilebiliyor. Ayrıca, Depo Yönetim Sistemi (WMS), Sipariş Yönetim Sistemi (OMS) ve e-ticaret bayi yönetim sistemi gibi çözümlerle de müşterilerimize destek oluyoruz” dedi.
Üzüm Teknoloji, 2024 yılına kadar 10 milyondan fazla sipariş ve 3 milyondan fazla ürün yönetmeyi hedefliyor. Şu anda Ticimax, Ideasoft, T-Soft ve Akinon ile iş ortaklığı yaparken, binden fazla müşteriye hizmet veriyor. Üzüm Teknoloji, ürün geliştirme süreçlerini Denizli Teknokent’teki Ar-Ge merkezinden yürütüyor. 2025 yılı itibarıyla Denizli’de merkezi bir ofis, İstanbul’da operasyon ofisi ve ABD’de bir satış ofisi açmayı planlıyor. Abdulhakim Çeliker’den aldıkları yatırımın, 2025’teki büyüme ve genişleme stratejilerine katkı sağlayacağını belirtti.
Senatech’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Çeliker, yenilenmiş telefon, tablet, bilgisayar, aksesuar ve ev elektroniği alanında faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Üzüm Teknoloji’nin geliştirdiği çözümler, e-ticaret satıcılarının operasyonel verimliliğini artırırken, entegre bir satış ağı ile müşteri memnuniyetini de geliştiriyor. Bu güvenilir teknolojinin başarı yolculuğuna tanıklık etmek için heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.
Sadık Önal, 2024 yılı boyunca binden fazla müşteri için geliştirdikleri çözümlerin sağladığı katma değeri daha geniş bir kitleye ulaştırma hedefinde olduklarını aktararak, yatırım sonrası planlarını şu şekilde paylaştı: “2025 yılında e-ticaret entegrasyon alanında Türkiye’de ilk üç şirket arasında yer almayı hedefliyoruz. Ayrıca, Türkiye’de altyapısını kurarak devreye aldığımız Fulfillment çözümümüzün ABD pazarında satışı konusunda üç şirketle prensip anlaşmasına vardık. ABD ve Birleşik Krallık’ta iş ortaklığı görüşmelerine devam ederken, 2025 yılında iş modelimizi uluslararası pazarlara sunmayı planlıyoruz. Çözümlerimizi özellikle ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa pazarına uyumlu hale getirerek, e-ihracat yapmak isteyen Türk ve yabancı müşterilere hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Sektörün ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve entegrasyon yol haritamızı buna göre şekillendiriyoruz. Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden birinde e-ticaret markalarının başarı hikayelerine destek olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
NTT DATA Business Solutions Türkiye’de Yönetim Kadrosunda Değişiklikler