38,2114$% 0.22
44,1289€% 1.29
51,2739£% 0.92
4.150,31%1,81
3.373,97%1,41
9.317,24%-0,84
Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Dikmen Mahallesi, bu bayramda da 116 yıllık geleneklerini sürdürürek toplu bayramlaşma etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında, sabahın ilk ışıklarında kazanlarda pişirilmeye başlanan keşkekler, yaklaşık 12 bin kişiye ikram edildi.
Dikmen Köyü Dernek Başkanı Nihat Günbatı, bu geleneğin atalarından kendilerine miras kaldığını belirterek, “116 yıldır bu kültürü yaşatıyoruz. Bayramı şenlik içinde kutluyor, keşkek hazırlıyoruz. Hava koşullarının kötü olmasına rağmen köyümüz oldukça kalabalık. Her bayram, binlerce insan köyüne gelir, büyüklerinin ellerini öper ve mezarlık ziyaretlerini yapar. Bu geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
“32 Kazan Keşkek Hazırlandı”
Etkinlik hakkında bilgi veren Enes Açıkdeniz, “Yaklaşık 116 yıldır devam ettirdiğimiz geleneğimiz var. Şu anda kazanlarda kaynayan keşkekler, toplu bayramlaşmanın ardından katılımcılara ikram edilecek. Bu bayramda 850 kilogram et ve 600 kilogram buğday kullanarak 32 kazan keşkek hazırladık. Keşkeği, yaklaşık 12 bin kişiye sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“Geleneklerimizi Gelecek Nesillere Aktarmak İstiyoruz”
Etkinliğe katılan Tanzer Pelin, “Caminin önünde gerçekleştirilen toplu bayramlaşmanın ardından, büyük bir emekle hazırlanan keşkeğimiz, vatandaşlara ikram ediliyor. Bu çok güzel bir gelenek. Yıllar önce büyüklerimizin başlattığı bu geleneği biz de sürdürmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın da bu geleneği devam ettirmesi için çaba gösteriyoruz” dedi.
Melek Açıklık ise, “Bayramların önemi ve değeri bizim için çok büyük. Akrabalarımızla, dostlarımızla bir araya gelerek hasret gideriyoruz. Ayrıca kendi geleneklerimizi de burada sürdürmekteyiz. Bu geleneğimizi gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeniçağ
Silifke’de Çilek Hasadı Başladı: Lezzeti ve Faydalarıyla Dikkat Çekiyor