36,2388$% 0.35
38,0197€% 0.32
45,6053£% 0.35
3.360,93%-1,10
2.885,16%-1,46
9.877,59%-0,37
İlahiyatçı Abdülaziz Bayındır, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Tepki çeken yorumlarında, sünnetin kökenleri ve dinimizdeki yeri üzerine çarpıcı ifadeler kullandı. Bayındır, sünnetin Yahudilere farz kılınan bir görev olduğunu belirterek, “Tevrat’ta böyle bir hüküm bulunmaktadır. Örneğin, İbrahim aleyhisselam, Allah’ın emrine uyarak 99 yaşında, 13 yaşındaki oğlu İsmail ile birlikte aynı gün sünnet olmuştur.” dedi.
Bayındır, bu bağlamda Kur’an-ı Kerim’in sünnet ile ilgili hükümlere dair yorumlarına da değindi. “Allah-u Teala, herhangi bir konuda Tevrat’ta bir hüküm koymuşsa, Kur’an-ı Kerim onu ya aynısıyla alır ya da hayırlısıyla alır. Fakat Kur’an-ı Kerim’de sünnetle ilgili özel bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla, eğer bu hüküm yoksa, o zaman hayırlısıyla almış sayılır ve bizden sünnet hükmünü kaldırmıştır.” şeklinde konuştu.
Ayrıca, sünnet ile ilgili rivayetlerin kaynağına dikkat çeken Bayındır, “Muhammed aleyhisselam zamanında sünnet olanlar vardır” ifadesinin Ebu Hureyre tarafından aktarıldığını hatırlattı. Ancak bu rivayetin de sorgulanabilir olduğunu ifade ederek, “Ebu Hureyre, Müslüman olduğu 7’nci yıl itibarıyla bu tür bilgileri nasıl rivayet edebilmiştir?” diye sordu. Bayındır, bu durumun sünnetin Kur’an’ın koyduğu prensipler çerçevesinde İslam’da yer almadığını gösterdiğini vurguladı.
Sonuç olarak, Bayındır’ın bu görüşleri, sünnetin İslam’daki yeri ve anlamı üzerine önemli tartışmalara zemin hazırlamaktadır.
Bolu Kartalkaya’da Otel Yangını: 66 Can Kaybı ve Gözaltılar