38,0671$% 0.05
41,2679€% 0.14
49,2228£% -0.25
3.766,96%0,99
3.084,88%0,95
9.659,48%0,49
Aksaray-Konya kara yolunda seyir halindeki Mustafa Akbaba yönetimindeki yolcu otobüsü, buzlanma ve tipi nedeniyle şarampole devrildi. Meydana gelen kazada, 20 kişi yaralandı ve yaralılar hemen hastanelere kaldırıldı. Olay yerine intikal eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kazanın detayları hakkında bilgi vererek, “Marmaris’ten Van’a gitmekte olan otobüsümüz buzlanma ve tipi yüzünden devrildi, 20 yaralımız var” şeklinde konuştu. Kaza sonrası yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Kaza, Aksaray-Konya kara yolu üzerindeki Eşmekaya mevkiinde sabah saatlerinde meydana geldi. 46 AIZ 037 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Otobüste toplamda 31 kişi bulunmaktaydı ve bunlardan 20’si yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine jandarma, sağlık, UMKE ve itfaiye ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray’daki hastanelere taşındı. Kazanın ardından yetkililer, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak durumu kontrol altına aldı.
Kaza sonrası bölgeye gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ekiplerden bilgi aldı. Kumbuzoğlu, kazanın buzlanma ve yoğun tipi nedeniyle gerçekleştiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Maalesef, Marmaris’ten Van’a giden yolcu otobüsümüz buzlanma ve tipi nedeniyle şarampole devrildi. Mürettebattan 3 kişi ile birlikte otobüste toplam 31 kişi bulunuyordu. 20 yolcumuz yaralandı. Yaralılarımız hastanelere sevk edildi ve durumlarını yakından takip ediyoruz.” Vali Kumbuzoğlu, yaralı olmayan 10 yolcunun misafir edileceğini ve il genelinde trafik güvenliği için önlemlerin artırıldığını vurguladı. Ayrıca, sürücülere dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.
Kaza bölgesinde etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma, sürücüler için büyük bir risk oluşturmakta. Aksaray Valiliği, trafik ekipleri ve karayolları personelinin karla mücadelede 125 araç ve 60 personelle çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Yetkililer, özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma riskine karşı sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Kazada yaralanan yolculardan bazıları, buzlanma nedeniyle otobüsün kaydığını ve devrildiğini ifade etti. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere kaldırıldı. Bazı yolcuların sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Kazanın ardından yetkililer, bölgedeki yolların tuzlanarak daha güvenli hale getirileceğini açıkladı. Ancak sürücülerin hız limitlerine uyması ve özellikle kış lastiği olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı.
İstanbul’da Pembe Bulut Heyecanı: Bilimsel Açıklama