37,9203$% -0.08
41,2106€% 0.42
49,2025£% 0.08
3.812,88%0,36
3.125,96%0,39
9.557,75%-1,05
Telefon aracılığıyla protesto mitingine bağlanan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maalesef Türkiye’de yargının askıya alındığı, adeta yargı terörünün uygulandığı bir ülkede yaşıyoruz. Ancak Türkiye’de, 31 Mart’ta ortaya koyduğumuz Türkiye ittifakı kazanacak. Sağcısı, solcusu, muhafazakâr demokratı, sosyal demokratı meydanlarda sahip çıkacak” ifadelerini kullandı.
CHP Malatya İl Örgütü’nün çağrısıyla Paşaköşkü Cami önünde başlayan mitinge, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de destek verdi. Mitingde, katılımcılar “Milli iradeye sahip çıkıyoruz, darbeye teslim olmayacağız”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Her şey çok güzel olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Hak hukuk adalet”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Atatürkçü gençlik görev başında”, “Susma halkım özgürlük hakkın”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Hükümet istifa” gibi sloganlar eşliğinde Emeksiz Meydanı’na yürüdü.
Kalabalığa seslenen Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ayağınıza sağlık Malatya. Hepiniz Malatya’nın gururusunuz. Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmedik, bundan sonra da devam ettireceğiz. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ise konuşmasında, “12 Eylüllerden ve 12 Martlardan korkmadık, zulümden ve eziyetten korkmadık. Korkmadığımızı haykırmak için buradayız. Belediye Başkanımız, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ve tutuklu olan belediye başkanlarımızla dayanışma içinde buradayız. Malatya halkı, tüm belediye başkanlarımız hukuku ve adaleti savunmak için buradalar. Buradan Malatya’dan tutuklu ve gözaltındaki belediye başkanlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Onlarla birlikteyiz.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Yazıhan Belediye Başkanı Vahap Göçer de “Öncelikle, hepinizi bu cesur davranışlarınızdan dolayı, bu haksızlığa karşı bu meydanda toplandığınız için saygıyla selamlıyorum. Hepinizin ayağına sağlık. Bizler hukukun tartışıldığı değil, hukukun üstün olduğu bir ülke istiyoruz. Yoksulluğun tartışıldığı değil, yoksulluğun son bulduğu bir ülke istiyoruz. Bizle hizmetlerin yarıştığı bir yarış istiyoruz. Gücü elinde bulunduranların eşit şartlarda yarışa engel olmasını kınıyoruz. Her şey çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu’nun yanında olduklarını söyleyen Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, “Değerli Malatyalı kardeşlerim, sevgili gençler, hepinizi gözlerinden öpüyorum. Bu haksızlık, bu adaletsizlik, bu vurdum duymazlık elbette bir gün sona erecek. Hepinizi canı gönülden selamlıyorum. Biz Türkiye Belediyeler Birliği başkanımız sayın İmamoğlu’nun sonuna kadar yanındayız.” dedi.
Mitingde konuşan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, “Değerli Malatyalılar, duyurmak istiyorum, bugün burada sadece CHP’liler yok. Bugün burada demokrasiye inanan Malatyalılar var. Bugün burada demokrasiyi yaşatmak isteyen birçok farklı partinin üyesi var, hepsini gönülden selamlıyorum. Öncelikle Malatyalılar, yarın Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için CHP’de bir önseçim gerçekleştireceğiz. Bu önseçimde, dayanışma sandıkları kurduk. Üye olsun olmasın herkes oy kullanacak, demokratik tepkisini yerine getirecek. Şimdi bu meydanda olanlara soruyorum; yarın CHP il binası önüne gelip oy kullanacak mısınız? Yarın demokrasiye sahip çıkacak mısınız? Yarın faşizme hayır diyecek misiniz? Sizler var oldukça demokrasimiz de ayakta kalacaktır. Hep birlikte tüm Malatya’ya duyurulalım; kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.” şeklinde konuştu.
Telefon aracılığıyla mitinge katılan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Değerli CHP’liler, değerli Malatyalılar, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Adalet mücadelesine ve demokrasi mücadelesine sahip çıktığınız için hepinizi kutluyorum. Tüm ülke şu anda ayakta, kendi oyuna sahip çıkmak için meydanlarda mücadele veren kardeşlerimize sevgilerimi, saygılarımızı sunuyorum. Maalesef Türkiye’de yargının askıya alındığı, adeta yargı terörünün uygulandığı bir ülkede yaşıyoruz. Ancak Türkiye’de, 31 Mart’ta ortaya koyduğumuz Türkiye ittifakı kazanacak, sağcısı, solcusu, muhafazakâr demokratı, sosyal demokratı meydanlarda sahip çıkacak. Sizlere teşekkür ediyorum. Bir çağrı yapmak istiyorum; lütfen sabah 8’den itibaren üyelerimiz sandıklarda oylarını kullansınlar. Üye olmayan arkadaşlarımızdan da dayanışma sandıklarında destek vermelerini bekliyoruz. Malatyalılar, bu akşam iradelerine sahip çıkıyorlar.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeniçağ
Ankara’da İmamoğlu’na Yönelik Protestolar Büyüyor