38,0671$% 0.05
41,2679€% 0.14
49,2228£% -0.25
3.766,96%0,99
3.084,88%0,95
9.659,48%0,49
Son günlerde, Flash Haber’in el değiştirmesiyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Flash Haber’i satın almak için yapılan ödemenin ardından hisseleri alamadıklarını öne sürdü. Ancak daha sonra, ödenen paranın geri alındığına dair açıklama yaptı.
Yönetimdeki değişiklikle birlikte, Flash TV’de birçok ekran yüzünün değiştirilmesi yönünde talimatların verildiği iddia ediliyor. Bu kapsamda, Can Ataklı, Fatih Ertürk gibi tanınmış isimlerin yanı sıra birçok diğer ekran yüzünün de görevden alınması bekleniyor.
Ayrıca, Habertürk ve Show TV’nin de el değiştireceği yönünde bilgiler gündeme geldi. Ciner Holding tarafından alınan bu flaş karar, medya dünyasında büyük bir deprem etkisi yaratmış durumda. Eski Akit sunucusu Fatin Dağıstan ve AK Parti’ye yakın birçok ismin de Flash TV bünyesine katılması yönünde haberler dolaşıyor.
Yeni yönetimle birlikte yayına başlayacak olan kanalda, gündüz saatlerinde ekonomi haberleri, akşam saatlerinde ise tartışma programlarının yayımlanacağı öğrenildi.
Ersoy Dede Kimdir?
1975 yılında Zonguldak’ta dünyaya gelen Ersoy Dede, gazetecilik kariyerine memleketinde yayın yapan Adalet gazetesinde başlamıştır. 1992 yılında İstanbul’a taşınarak burada muhabirlikten editörlüğe kadar pek çok pozisyonda görev almıştır. Radyoculuk alanındaki çalışmalarıyla tanınan Dede, Best FM, Show Radyo, Power FM, Radyo Kozmos, İstanbul FM ve NTV Radyo’da editör, spiker ve genel yayın yönetmeni olarak hizmet vermiştir.
Özellikle Best FM’de uzun yıllar boyunca sürdürdüğü “Sesli Gazete” programı büyük ilgi görmüştür. Ayrıca, Radyo 99’da “Artı Haber” ve İstanbul FM’de “Aktüel Haber” programlarıyla da adından sıkça söz ettirmiştir. NTV, Habertürk ve Haber 7 kanallarında programlar hazırlayıp sunan Dede, Kanal 6’da “Gece Baskısı”, Habertürk’te “Uyandırma Servisi” ve Haber 7’de “Bugün” ile “Bıçak Sırtı” programlarında görev almıştır. Bunun yanı sıra, Ülke TV’de Ana Haber Bülteni ve Flash TV’de Haftasonu Ana Haber Bülteni sunuculuğu yapmıştır.
Ersoy Dede’nin makaleleri, Cafe Siyaset internet sitesi ve artihaber.com gibi haber portallarında yayımlanmış, Yeni Akit ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yapmış, bir süre 24 TV’de “Esas Mesele” programını sunmuştur. Ancak, TRT’deki görevini Sezgin Baran Korkmaz ile olan bağlantılarının açığa çıkmasının ardından bırakmak zorunda kalmıştır.
Nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen ve Türkiye’den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD’ye iade edilen SBK Holding ve SBK Vakfı’nın Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığı iddia edilen gazeteciler listesi medyada gündem olmuştu. Bu listede ismi bulunan gazeteciler, yapılan açıklamalarla iddiaları reddetmiş, TRT 1 Ana Haber Sunucusu Ersoy Dede ise ekrandan çekilme kararı almıştır.
Kaynak: Yeniçağ
İslam Dünyasında Şaban Ayının Önemi ve Oruç Uygulamaları