36,2244$% 0.33
37,9147€% 0.07
45,5791£% 0.31
3.416,60%0,53
2.929,52%0,05
9.930,66%0,16
Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında İstanbul’un simgelerinden biri olan Galata Köprüsü’nde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde balık tutmak amacıyla köprüye gelen bir kişi, yaslandığı korkuluğun aniden kırılması sonucu Haliç’e düştü. Olay sırasında köprüde bulunan diğer kişiler, denizde çırpınan vatandaşı fark ederek hemen teknedekilere haber verdi.
Uzun süren çabalar sonucunda denize düşen kişi, çevredeki esnafın da desteğiyle can simidiyle kurtarıldı. Tekneye alınan kişi, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre, denize düşen kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay anı, çevredeki bir cep telefonu kamerasına da yansıdı. Galata Köprüsü’nde iş yeri bulunan Mehmet Yontürk, o anları şöyle anlattı: “Bir vatandaş buradan geçiyordu, demire yaslandı. Demirle beraber denize düştü. Demir biraz çürüktü galiba. Ardından esnaf arkadaşlar hemen yardımcı oldu ve ip ile merdiven uzattılar. Yaklaşık on beş dakika boyunca denizde çırpındı. Sonrasında tesadüfen bir tekne buraya geldi. Bu esnada polisi aradılar ve onlar da geldiler. Vatandaşı sivil tekne sudan çıkardı. Durumu iyiydi, sağ olarak kurtardılar; ama bacağı biraz burkulmuştu.”
Yontürk, daha önce de benzer olayların yaşandığını belirterek, “Yaz aylarında burada bir vatandaş düşmüştü. Demirlerin çürümüş olması sebebiyle bu tür kazalar yaşanıyor.” dedi.
Olayın hemen ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, çürüyen ve bir kişinin denize düşmesine neden olan korkulukların yerine yenilerini yerleştirmek üzere harekete geçti. Olayın yaşandığı yerdeki güvenlik şeridini kaldıran ekipler, kısa süre içinde yeni korkulukları taktı.
Çürüyen korkuluklara dikkat çeken esnaf Nizamettin Özek, “Demir korkulukların hepsi çürümüş durumda. Sadece düştüğü yer değil, bakın burası da aynı şekilde. Bunların hepsinin değiştirilmesi gerekiyor. Köprünün hem Haliç’e bakan tarafı hem de Boğaz’a bakan tarafının komple elden geçirilmesi lazım. Dün biri buradan düştü ve esnafın yardımıyla kurtarıldı. Yani esnaf burada olmasaydı, bir şeyler uzatmasaydı, o kişi gitmişti. Bir an önce yetkililerin buraya gelerek gerekli önlemleri almasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Özek, ayrıca, köprüye zarar verilmemesi için daha önce konulan tahtaların da artık döküldüğünü belirterek, “30 sene önce konulan tahtaların hepsi şu anda yok olmuş durumda. Hepsinin değiştirilmesi şart. Aksi halde, bir gün bir vapurun dümeni kilitlenip köprüye çarparsa büyük hasar verebilir.” ifadelerini kullandı. Daha önce köprüde can yeleklerinin bulunduğunu hatırlatan Özek, “Kaç metrede bir can yelekleri vardı, ama onlar da kayboldu. Kim aldı, kim götürdü, buna dair bir bilgi yok.” diyerek durumu eleştirdi.
Olayın ardından İBB ekipleri, durumu yerinde inceleyerek gerekli adımları atmaya başladı. Ancak esnaf, bu tür kazaların önlenmesi için daha kapsamlı bir yenileme çalışmasının acilen yapılması gerektiğini vurguladı.
Fransa’da Cinsel Saldırı ve Aile İçi İntikam Planı