34,5811$% 0.41
36,5948€% 0.81
43,7270£% 0.64
2.896,12%2,10
2.609,56%1,85
9.394,49%0,05
İstanbul’da, bebek acil hastalarının önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilerek ölümlerine yol açan ve bu süreçte haksız kazanç elde eden bir yenidoğan çetesi üzerine yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu çetenin lideri olan Doktor Fırat Sarı’nın ifadesi, olayın detaylarını ortaya koyuyor.
A Haber’in aktardığına göre, iddianamede şüpheli olarak yer alan Sarı, kendisine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetti. Sarı, tüm işlemlerin ve uygulamaların prosedüre uygun olduğunu savunarak, banka hesabındaki para hareketlerine dair dikkat çekici ifadeler kullandı.
Sarı, ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti ve geçmişteki bir olayı da paylaştı: “Tıp fakültesinde okuduğum dönemde PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek yaklaşık 5 yıl cezaevinde yattım. Medisense Sağlık Hizmetleri’ni 7-8 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisseli sahibiyim,” dedi.
Hakkındaki iddialar üzerine konuşan Sarı, “Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin ‘eks olması’, dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi gibi olayların hiçbiri doğru değildir,” şeklinde ifadelerde bulundu. Sarı, “Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı bir doktorun da bulunması gerekmektedir. Tam zamanlı doktor da benim,” diyerek her şeyin prosedüre uygun olduğunu vurguladı.
Sarı, “Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar, daha önce de açıkladığım gibi, danışmanlık yaptığım hastanede çalışanlara motivasyon amaçlı olarak gönderilen paralardır,” ifadelerini kullanarak, hastanede çalışan doktor veya hemşirelere herhangi bir talimat vermediğini öne sürdü.
Soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, 47 şüpheliyi kapsayan iddianamede 19 hastane ve sağlık şirketi de malen sorumlu gösteriliyor. Zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında ise 582 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
112 acil çağrı merkezinde, özel hastanelerdeki bazı doktorlar ve hemşirelerin bir suç ağı oluşturarak bebekleri haksız kazanç sağlamak amacıyla yoğun bakımda beklettikleri tespit edildi. İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’daki hastanelerde bakımsızlık ve yetersiz hekim desteği nedeniyle 10 bebek hayatını kaybetti.
Bu ölümlerden sorumlu tutulan zanlıların telefon görüşmelerinde, ciğer filmleri ve kan değerleri analizi gibi birçok hatalı işlemden bahsedildiği öğrenildi.
Kaynak: NTV, Timetürk
Bakan Tunç’tan Yenidoğan Çetesi Soruşturması Hakkında Açıklama