DOLAR

36,0006$% 0.08

EURO

37,2036% 0.04

STERLİN

44,6741£% 0.05

GRAM ALTIN

3.360,38%1,59

ONS

2.906,33%1,62

BİST100

9.879,28%-0,73

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İzmir’de Sigorta Şirketine Yönelik Yolsuzluk Operasyonu

İzmir’de Sigorta Şirketi Üzerinden Yürütülen Yolsuzluk Operasyonu

İzmir'de Sigorta Şirketi Üzerinden Yürütülen Yolsuzluk Operasyonu

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri kapsamlı bir çalışma neticesinde, K.G. isimli bir şahsın, borçları nedeniyle iflasın eşiğinde olan bir sigorta şirketinin çoğunluk hissesini hukuka aykırı bir şekilde devraldığını tespit etti. K.G.’nin, şirketin yönetimini üstlendiği beş aylık süre zarfında, şirketin mali yapısını daha da kötüleştiren tasarruflar gerçekleştirdiği ve bu süreçte şirket sermayesinin bir kısmını zimmetine geçirdiği belirlendi.

Yapılan araştırmalarda, K.G.’nin Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun denetiminden kaçmak amacıyla, denetime tabi olan meblağın altında çok sayıda havale yaparak mal ve hizmet alımı bahanesiyle belirli firmalara sigorta şirketinin sermayesini aktardığı ortaya çıktı. Şirketten hortumlanan bu meblağın daha sonra K.G.’nin özel hesaplarına yönlendirildiği belirlendi.

Şirket adına düzenlenen faturaların incelenmesi sonucunda, K.G. ile yönetim kurulu üyesi T.E. ve ailelerinin, otel konaklamaları, hastane masrafları, kıyafet alımları, plaj hizmetleri ve ev tadilatları gibi şahsi harcamalarını şirket sermayesi üzerinden gerçekleştirdikleri saptandı.

180 BİN TL’YE KENDİSİNE ‘YILIN İŞ ADAMI’ ÖDÜLÜ VERDİRTMİŞ

ad826x90

Şirket çalışanlarının IP telefon sistemi üzerinden yaptıkları görüşmelerde, bu suç içeren ödemeleri yaparken “O yiyor, stresini biz çekiyoruz” şeklinde ifadeler kullandıkları, teknik ve fiziki takip ile belgelendi. K.G.’nin, şirketin sermayesinden yaklaşık 180 bin TL ödeyerek kendisine ‘yılın iş adamı’ ödülü verilmesini sağladığı da yapılan çalışmalarla ortaya çıkarıldı.

İzmir'de Sigorta Şirketine Yönelik Yolsuzluk Operasyonu

İlgili sigorta şirketinin yöneticilerinin, yaklaşık 15 milyon TL’yi doğrudan zimmetlerine geçirdiği, kendilerine yakın şirketlere ‘yol yardım’, ‘yedek parça’ ve ‘acente masrafı’ gibi bahanelerle piyasa ortalamasının çok üzerinde ödemeler gerçekleştirdiği ve toplamda 100 milyon TL’ye yakın kamu zararına neden oldukları tespit edildi.

İzmir merkezli olarak İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ad826x90

Kaynak: DHA, Timetürk

İzmir'de Sigorta Şirketine Yönelik Yolsuzluk Operasyonu

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Adıyaman’da Depreme Dirençli Şehir Konferansı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.