38,0671$% 0.05
41,2679€% 0.14
49,2228£% -0.25
3.766,96%0,99
3.084,88%0,95
9.659,48%0,49
Kartalkaya’da yer alan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gecesi meydana gelen yangında, 78 kişi yaşamını yitirdi. Bu trajik olayın ardından başlatılan yangın soruşturması kapsamında, 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında otelin sahibi Halit Ergül, genel müdürü Emir Aras, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve itfaiyeden sorumlu Sedat Gülener ile İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun gibi önemli isimler de yer alıyor.
Soruşturma sonucunda, gözaltına alınan 30 şüpheliden 19’u tutuklanırken, 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 kişi ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yangının sebebinin belirlenmesi ve sorumluların tespit edilmesi için araştırmalar devam etmektedir.
Son olarak, tutuklu bulunan Halit Ergül’ün eşi ve Grand Kartal A.Ş.’nin hissedarı olan Emine Murtezaoğlu Ergül için savcılık, adli kontrol tedbiri olarak yurt dışına çıkış yasağı kararı aldı. Bu gelişmeler, olayın derinlemesine incelendiğini ve sorumluların cezalandırılması için gerekli adımların atıldığını göstermektedir.
Yangınla ilgili soruşturmanın ilerleyen günlerde nasıl gelişeceği merakla beklenmektedir.
Ataşehir’de Sarı Serum Tedavisi Sonrası Ölüm İddiası