34,4328$% 0.28
36,2848€% 0.09
43,4265£% -0.41
2.835,27%0,05
2.561,34%-0,23
9.389,62%-0,33
Bakanlığın taklit ve tağşiş listesine dahil ettiği Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e önemli açıklamalarda bulundu. Akkaş, yaşadığı olayların nedeni hakkında, “Başıma ne getirildiğini bilmiyorum. Olayı adalete bildirdim, benim siyasi gücüm yok, işimde ekmeğimde olan biriyim. Yurt genelinde 280 iş yerimiz var. Yanımda 12 bin kişi çalışıyor. 700’ü aşkın gıda mühendisi ve veteriner var. Bunların arasında böyle bir şey yapmaya kalkışsanız bile yapamazsınız.” ifadelerini kullandı.
Akkaş, kendisini tanımlarken “Ben garip bir kuşum, yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim. Bu olayın en kısa zamanda aydınlanması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Kötüler iyilerden daha zeki, iyiler sonuçta her zaman kazanır.” diye belirtti.
Saygı Öztürk, birkaç yıl önce gündeme gelen iddianameyi anımsatarak, “Afyon’da bir et entegre tesisi var. Buranın Akkaş’ın alması isteniyor, devreye giriyor. İstenilen rakam 33 milyon TL. Fakat Yusuf Akkaş bu fiyatı çok yüksek buluyor, 20 milyon TL teklifte bulunuyor. Orada şöyle bir gelişme var, aracı kişiler, biraz da organize suç yapısı içerisinde olduğu anlaşılan bu kişiler, 20 milyon TL’ye satacaklar ama 13 milyon TL’yi kendi aralarında pay edeceklerine dair iddianamede önemli bilgiler var.” şeklinde belirtti.
Öztürk, “Sonuçta bu anlaşma gerçekleşmiyor. Sedat Peker’in ismi kullanılıyor. Tespih gönderiliyor. Ahmet Akkaş’ın Sedat Peker’le telefonda konuşması sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.
Öztürk, devamında -Sedat Peker’le böyle bir konuşma olunca iddianameye göre herkes ‘hazır ol’a geçiyor. Konuşulan kişi gerçekten Sedat Peker mi o da ayrı bir soru olarak ortaya çıkıyor. -Sonuçta anlaşma sağlanamayacağı ortaya çıkıyor. Gazeteci bir arkadaş bu işlerin içerisinde ve Ahmet Akkaş’ın köylüsünü buluyor. Satışın gerçekleşmesi konusunda arabuluculuk yapmaya çalışıyor. Sedat Peker’in belki haberi bile yoktur ama onun ismini gündeme getirip bu alışverişi gerçekleştirmeye çalışıyorlar.” dedi.
Öztürk, “Bu olayla ilgili fabrikasına gidiyorlar. Orada yine tehditvari bazı konuşmalar geçiyor. Yusuf Akkaş’a şöyle bir şey ifade ediliyor: Yaptığınız hiç hoşumuza gitmedi, dostluk bitti. Reisin adamlarıyla birlikte Akkaş’ın fabrikasına geldi. Tespihi kendilerine iade ettiler. Bizi çakal yerine koydu. Biz kendisiyle Karadağ’da iş yapmayı teklif edecektik, 4.5 yıldır Sedat Peker’in adını kullanıyor. Bundan sonra da dostluk bitti. Arkasında değiliz. Reis kabul ederse Akkaş onun elini öpecek, bunu yapmazsa Köfteci Yusuf şubelerine domuz eti sokar, İlçe Tarım ve bakanlığı üzerine salarız.” ifadesini kullandı.
Öztürk, bu olayın detaylarını aktarırken, “Bize yakın gruplar var, şubenize yollarım. Silahlarıyla birlikte birbirlerine girer ve işin arkasında bizim olduğumuzu kimse anlamaz göreceğinizi zararı da siz kendiniz düşünün.” dedi. Öztürk, “Domuz eti olayı 2019 tarihinde geçiyor. Köfteci Yusuf sana öyle bir iftira atarız ki diyorlar. Sözünü ettiğimiz kişilerle bağlantılı olan bir grup geliyor. Kendilerine hamburger yaptırıyorlar. Alır almaz kokluyorlar, ‘Bunun içerisinde domuz eti var’ diyerek algı yaratılıyor. Orada garsonlarla aralarında kavga başlıyor.” şeklinde aktardı.
Öztürk, “Bunu yaptırmazsan domuz eti kullandığını yayarız, gazetecilere yazdırırız diyorlar. Kocaeli’de bir internet sitesinde bu haberi yazdırıyorlar. Bunun para karşılığı yazıldığı da savcılığın ifadesinde yer alıyor.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı taklit ve tağşiş ürünleri listesinin ardından, Köfteci Yusuf’un domuz eti kullandığı iddiaları sosyal medyada geniş bir yankı buldu. İddiaların ardından Köfteci Yusuf’tan yapılan açıklamada, “Ürünlerde domuz eti kullanılmadığı belirtilerek, ‘Usulsüzlükler içeren ve gerçeği yansıtmayan analiz sonuçları sonrasında Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından üretim tesisimizde yerinde yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz sonuç ile karşılaşılmamıştır. Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Analiz sonuçlarının maddi gerçeği yansıtmadığı, bu sonuçların kötü niyetli kişilerin eylemleri neticesinde veyahut gen testi olarak bilinen uygulamalarla yapılan analiz testlerinde şirketimizin hiçbir dahili olmayacak şekilde oluşmuş bulaşı nedeniyle böyle bir sonuç çıktığı/çıkabileceği değerlendirilmektedir.’ denildi.
Açıklamada, “Bugüne değin herhangi bir açıklama yapmamamızın sebebi devam eden hukuki süreçlere ve yargıya olumsuz etkide bulunmak istememizdir. Ancak gelinen aşamada Bakanlığa ait gizli evrakların basına sızdırılmış olması sebebiyle müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve markamıza gönül vermiş olan tüm dostlarımızın yoğun talepleri üzerine bu açıklamayı yapma gerekliliğimiz hasıl olmuştur. Biz tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz. Lütfen başından beri konunun takipçisi olan herkesten bu işin sonuna kadar gidilerek aydınlatılmasına destek olmalarını dileriz.” denildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “güvenilirgida.tarimorman.gov.tr” internet adresinde paylaşılan “kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 72’ye çıkarken taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı 552’ye yükseldi. İşletmenin Bursa Yenişehir’deki iki şubesinde şubat ayında yapılan denetimlerde köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz etine rastlandığı bilgisi verildi. Bu nedenle şirketin söz konusu işletmeleri “Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar” bölümüne eklendi.
Rojin Kabaiş’in Kayıp Arama Çalışmalarında Yeni Gelişmeler