Yaşam Ayavefe Bilim Fonlarıyla Genç Araştırmacılara Destek

Genç araştırmacıların keşfetme tutkularını besleyen Yaşam Ayavefe Bilim Fonları, geleceğin bilim insanlarına destek oluyor. Bilimsel araştırmalara ilham veren bu fonlar, genç yetenekleri cesaretlendiriyor.

Yaşam Ayavefe Bilim Fonlarıyla Genç Araştırmacılara Destek

Yaşam Ayavefe, genç bilim insanlarına sağladığı araştırma fonlarıyla bilim dünyasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu fonlar, genç araştırmacıların yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanırken, bilimsel araştırmaların sınırlarını genişletmektedir. Röportajlar ve değerlendirmeler, Yaşam Ayavefe fonlarının genç araştırmacılara sağladığı desteklerin bilim dünyasına olan katkılarını açıkça ortaya koymaktadır.

Yaşam Ayavefe Araştırma Fonları ve Genç Bilim İnsanları

Yaşam Ayavefe fonları, genç bilim insanları için maddi ve manevi destek sağlayarak, kariyerlerinde önemli bir basamak olmaktadır. Bu fonlar, genç araştırmacıların projelerini hayata geçirme imkanı sunarken, bilimsel gelişimlerine de katkıda bulunmaktadır. Ayrıca, fonların sağladığı destekler sayesinde genç bilim insanları, ulusal ve uluslararası düzeyde projelerini tanıtarak önemli bir görünürlük elde etmektedir.

Yaşam Ayavefe Fonlarına Başvuru Süreci ve Kriterleri

Yaşam Ayavefe fonlarına başvuruda bulunacak genç bilim insanlarının projelerini detaylı ve net bir şekilde sunmaları gerekmektedir. Başvuru sürecinde projenin yenilikçiliği, sürdürülebilirliği ve toplumsal fayda potansiyeli gibi kriterler değerlendirilmektedir. Adayların projelerini açık ve etkili bir şekilde ifade etmeleri, başvurularının olumlu sonuçlanması için önemlidir.

  • Online başvuru formunun doldurulması.
  • Proje önerisinin hazırlanması ve sunulması.
  • Değerlendirme sürecinin tamamlanması.
  • Sonuçların açıklanması ve fonların tahsisi.

Fonların Araştırma Alanlarına Etkisi

Yaşam Ayavefe fonları, özellikle çevresel sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji kaynakları ve sağlık bilimleri gibi kritik alanlarda araştırmaların hız kazanmasını sağlamaktadır. Bu destekler sayesinde genç bilim insanları, toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreterek bilimsel gelişmelere katkı sağlamaktadır.

Başarılı Projelerin Tanıtımı ve Paylaşımı

Yaşam Ayavefe fonları tarafından desteklenen projeler, geniş kitlelere tanıtılarak bilimsel topluluk içinde paylaşılmaktadır. Projelerin başarısı, diğer genç araştırmacıları motive ederken, bilimsel topluluk içinde paylaşımı da bilginin yayılmasını ve bilim dünyasının ilerlemesini desteklemektedir. Bu sayede, projelerin etkisi ve görünürlüğü artmakta ve bilimsel topluluk güçlenmektedir.

Yaşam Ayavefe Fonlarının Geleceği

Gelecekte, Yaşam Ayavefe fonları daha fazla inovatif projeyi destekleyerek genç araştırmacıların kariyerlerine önemli bir katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bilim ve teknoloji alanında sürdürülebilir gelişimi desteklemeyi amaçlayan fonlar, genç yetenekleri destekleyerek bilimsel topluluğun güçlenmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmayı sürdürecektir.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2024, 22:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
KORKUSUZLAR OYUNCULAR
KORKUSUZLAR OYUNCULAR - 2 gün Önce

Son Dakika Haberler×
İzmit
23°
TV REHBERİ
EKRANDA
MUCİZE LEZZETLER
E-bültenler
Günlük Egazete
Hürriyet Facebook
Hürriyet Twitter
Hürriyet Linkedin
Hürriyet Youtube
Hürriyet Instagram
© Copyright 2024 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
Kullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulaması
Hürriyet sondakika haber android uygulaması

GİRİŞ
HABERLER
Ata benim üzerimden reklam yaptı
Güncelleme Tarihi: Mayıs 22, 2008 09:22
Ata benim üzerimden reklam yaptı
Fotoğraflar: Sinan ÖZBALKAN
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 00:00
İsmail YK, Ata Demirer'in kendisini kullanarak reklam yaptığını iddia ediyor.

"Bas Gaza" adlı albümünde yine ilginç şarkı sözlerine yer veren İsmail YK, "Allah Belanı Versin" şarkısını eleştiren şovmen Ata Demirer için, "Bu konuşmayı belli ki önceden hazırlamış. Demek ki şovunun içinde İsmail YK'ya da bir yer, bir değer vermiş. Yoksa böyle söylemezdi. Belki gündemden yavaş yavaş düşüyordu; benden ve parçamdan söz etme ihtiyacı hissetti" dedi.“Bas Gaza” adlı yeni albümünde yine ilginç şarkı sözlerine yer vermiş İsmail YK. Önceki albümünde yer alan “Allah Belanı Versin” şarkısı yüzünden Ata Demirer tarafından eleştirilen YK, “Biri bana laf attığı zaman biliyorum ki: İyi bir şey yapmışım! Beni dinlemeyen birini zaten şarkı sözlerim ilgilendirmez ki” diyor.
- Yeni albüm ne kadar sürede hazırlandı?Sekiz ayda hazırlandı.- Kısa bir süre değil mi bu?
Bence iyi. Çünkü sekiz ay derken; söz ve besteleri daha önceden yapmıştım. Bu albümde iki sene önce yaptığım beste de var. Söz ve besteler hazır olduktan sonra sekiz ay yeterli bence.
- Hazırlıklar yine Almanya’da mı yapıldı?
Evet yine Almanya'da hazırlandık. Çünkü ben tek başıma değilim. Kardeşlerimle beraber çalıştığımız için mecburen
Ata benim üzerimden reklam yaptı
Almanya'da yapıyoruz albüm hazırlıklarını.
- Almanya'da yaşıyorsunuz. Buna rağmen burada büyük bir hayran kitleniz var. Bunun sırrı nedir?
Burada olmadığım zaman bile müziğim dinleniyor, kliplerim izleniyor. Dinleyici için önemli olan kulaktır. Manken değilim ki ben! Manken ya da oyuncu olsam her zaman görünmem gerekir. Ama müzisyen olduğum için kulağa hitap ediyorum. Tamam TV’ye çıktığım zaman şık kıyafetlerle güzel şovlar yapmam gerekiyor. Zaten insanların kalbine girdikten sonra atmak zor olur. Sürekli ortaya çıkıp, olay olmaya hiç gerek yok.
- "Korkusuzlar" ilk dizi deneyiminizdi. 4 bölümden sonra yayından kaldırıldı. Neden?
23.30’da başlayan diziyi kim izler! Ayrıca benim de hoşuma gitmedi o ekip çalışması.
- Ekiple anlaşamadınız mı?
Öncelikle teklifi hayranlarım benim dizi oynamamı istedikleri için kabul etmiştim. Kendimi anlatamadım dizide. Yani kendi karakterimin yüzde 30’unu oynayabilseydim çok iyi olacaktı. Bir polisi canlandırıyordum. İstiyordum ki; biraz daha macera olsun. Ama polis olarak belli bir sınırımız vardı. Yaramazlık yapamıyorsun. İki elin yanında öyle durman lazım. Yani o rol bana uymadı. Beni rahatsız eden bir diğer şey de; bana dublaj yapılmasıydı. Kendi sesim kullanılsa daha iyi olurdu. Bu dizi yüzünden kendi sesimden soğudum!
REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ
- “Şapur Şupur”la başlayan şarkı isimleri, “Bas Gaza”yla devam ediyor. Dikkat mi çekmeye çalışıyorsunuz?
Şarkılarımda kullanılan kelimeleri ben gerçek hayatta sevgilime söylerim. Mesela normalde şarkılarda; “Yar” kelimesi çok fazla kullanılmıyor. Herkes sevgilisine; “Canım, aşkım” diye hitap ediyor. Ama ben; “Yar” derim. Enteresan şeyleri şarkı sözlerimde kullanmak hoşuma gidiyor. Aslında bana enteresan gelmiyor bu durum ama insanına göre değişiyor tabii.
- Eleştirildiğiniz zaman; “Kendimi yeterince ifade edemedim” diye düşünüyor musunuz?
Ben de hiç alınganlık duygusu yok. Bazen çevremdekiler bana; “Bak böyle bir haberin çıkmış. Sinirlenmiyor musun” diyorlar. Niye sinirleneyim ki! Biri bana laf attığı zaman seviniyorum bile!
/images/100/0x0/55ea221ef018fbb8f86d4455
- Neden seviniyorsunuz?
Çok sevdiğim bir sanatçı ya da hayranlarım beni eleştirse üzülürüm. Bunlar dışındaki biri bana laf attığı zaman biliyorum ki: İyi bir şey yapmışım! Beni dinlemeyen birini zaten şarkı sözlerim ilgilendirmez. Bir keresinde bir TV programında ismini vermeyeceğim ama bir ağabeyimiz sinema filmleriyle ilgili yorum yapıyordu. Yorum yapmadan önce 90 dakika o filmi izlemek gerektiğinden bahsetti. Sonra programda benim “Bom bom” şarkımdan bahsedildi. Bu ağabeyimiz dedi ki: “İşte böyle şarkıların anlamı yoktur!” Hemen cevabı yapıştırdım: “Yorum yapmadan önce sonuna kadar dinlemeniz gerekmez mi!”
- “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” cümlesine ne kadar katılıyorsunuz?
Tabii reklamın iyisi kötüsü yoktur. Ama belli bir sınıra kadar. Kimseye kötü örnek olmamak lazım. Her söylenene laf atmak olmaz. Öyle olsaydı; ben çok kişiye cevap verirdim. Çünkü zaten benimle tartışmaya hazır insanlar var, belli. “Böyle bir albüm mü yapılır”, “Allah Belanı Versin diye şarkı mı yazılır” gibi cümleler sarf ettiler. Ben de derdim ki: “Beni eleştirenler kendi albüm satışlarına baksın!”
Ata Demirer gündemde
kalmak için beni eleştirdi- “Allah Belanı Versin” sözünü bile şarkınızda kullandınız ve büyük bir çoğunluk tarafından eleştirildiniz... “Keşke bu sözü kullanmasaydım” dediğiniz oldu mu hiç?
O sözü kullanmasaydım o şarkı bu kadar tutmazdı. Şarkılar da filmler gibidir bence. Burada bir karakteri canlandırıyorsun. Bir adamın belki hayatında tek kadeh içmeyip, sarhoş rolünü başarıyla canlandırması gibi... Ya da; “Sen filmde adam öldürdün. Seni hapse atalım” gibi bir saçmalık yoktur herhalde. Yani Erol Taş kötü biri miydi! Benim gibi normalde “Allah Belanı Versin” cümlesini kullanmayan insanlar var. Böyle bir sözün söylenmemesi lazım. Ama bu şarkı sayesinde insanlar içlerindeki zehri dışarıya atabildiler. Ne büyük bir iyilik yapmış oldum böylece!
- O dönemde sizi en çok eleştiren isimlerin başında Ata Demirer geldi. Kırgın mısınız ona?
Hayır kırgın değilim. Şimdi düşünüyorum da; Ata Demirer bu konuşmayı belli ki önceden hazırlamış. Demek ki şovunun içinde İsmail YK’ya da bir yer, bir değer vermiş. Yoksa böyle söylemezdi. Çünkü ben sevmediğim insana programımda yer vermem. Çıkıp da; “Şu sanatçı” diye adından bahsetmem.
Ata benim üzerimden reklam yaptı
- Ata Demirer, şovunda sizin üzerinizden reklam yapmış olabilir mi?
Bilemeyeceğim. Belki de olabilir. Belki gündemden yavaş yavaş düşüyordu; benden ve parçamdan söz etme ihtiyacı hissetti. Ama bana çok gıcık olsaydı inanın böyle yapmazdı. Diyorum ya; ben sevmediğim insanın reklamının kötüsünü bile yapmazdım.
Aşk yoksa gideni tutmam
- Madem şarkı sözlerinizde “Yar” sözcüğünü kullanmayı seviyorsunuz. “Yar” dediğiniz biri var mı?
Yok.
- Gerçekten aşkı hissetmeden yazdınız yani şarkı sözlerinizi?
Bazen kendimi aşık insanların yerine koyabiliyorum. Bazen kendimi öyle hayal ediyorum. Ya da ayrıldığım kızı hayal ediyorum.
- Tanınmaya başladıktan sonra sevgiliniz oldu mu hiç?
Oldu.
- Türkiye'den miydi?
Evet. Bazen gidiyorum ya Almanya’ya. Sekiz ay süren çalışmalarım oluyor. Bazen orada oluyor kız arkadaşlarım. Ama biriyle beraber olmak çok zor. Zaten bundan dolayı ayrıldım.
- Hep işten dolayı mı bitiyor ilişkileriniz?
/images/100/0x0/55ea221ef018fbb8f86d4459
Evet aynen öyle. Şimdi benim yanımda olacak ki görecek neler yaptığımı. Yoksa bu yoğunluğumu ona anlattığımda inanmıyor.
- Peki ne olacak böyle? Siz hiç evlenemeyecek misiniz?
Evlenirim canım. Eğer ben gerçekten aşık olursam, ölene dek yanımda olsun isterim. Derim ki; “Kaçmak” yok. Ama şimdi çok çok aşık olmadığım için; “Ne yapayım canının sağlığı. Gidersen git” diyorum!
Röportaj: Pınar YILMAZERLER

Menu
Ensonhaber
Haberler
Magazin
İsmail YK gizli polis rolünde
İsmail YK gizli polis rolünde

İsmail YK, 'Korkusuzlar' adlı bir dizide rol alacak.

Giriş: 25.06.2007 - 13:47
Google News
İsmail YK gizli polis rolünde
'Allah Belanı Versin' adlı parçasıyla ünlenen İsmail YK, 'Korkusuzlar' adlı bir dizide rol alacak. atv'de yayınlanacak dizide ünlü şarkıcı, bir gizli polisi canlandıracak.. 'Şapur Şupur' ve 'Bombabomba.com' adlı albümleriyle müzik dünyasında fırtına gibi esen ve ödüle doymayan şarkıcı İsmail YK, sahnelerden televizyon dünyasına transfer olan ünlüler kervanına katıldı. Bugüne kadar kendisine gelen tüm oyunculuk tekliflerini reddeden ünlü şarkıcı, atv'de yayınlanacak 'Korkusuzlar' adlı dizi için kamera karşısına geçme kararı aldı.

SUÇLULARA MEYDAN OKUYOR
Senaryosunu Osman Dikiciler'in kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Tevfik Şenol'un yaptığı dizide, İsmail YK'ya Burcu Özkanca Günay, İstemi Betil, Ali İpin, Berna Öztürk, Bahar Akça, Ercü Turan, Eriş Akman, Mihriban Er ve Ali Yaylı eşlik edecek. YK, dizide İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kurduğu özel bir timde görevli olan bir gizli polisi canlandıracak.

BİR AY BOYUNCA DERS ALDI
Rolüne adapte olabilmek için bir ay boyunca emekli bir polis memurundan ders aldığını belirten YK, motosiklet kullanmayı öğrenmekte zorlanmadığını söylüyor. Kuzguncuk'taki dizi setinin hayranlarının istilasına uğradığını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini belirten ünlü şarkıcı ekliyor: "Daha önce sadece kliplerde oyunculuk yapmıştım. İlk defa bir projede hiç şarkı söylemeden oyunculuk yapacağım. Çok heyecanlıyım ama kendime güveniyorum. Eminim ki bu işin altından kalkacağım."

Etiketler
Kızına mevlit okuttu! Oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay çifti kızları Mira Milena'nın 40'ı çıktı
Kızına mevlit okuttu! Oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay çifti kızları Mira Milena'nın 40'ı çıktı
Almanya yılın başında 7,48 milyar euroluk silah ihracatına onay verdi
Almanya yılın başında 7,48 milyar euroluk silah ihracatına onay verdi
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.

HABERLER
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Sağlık
Otomobil
Kültür Sanat
Teknoloji
Medya
Yaşam
Spor Haberleri
3.Sayfa
Magazin
Emlak
Kadın
İpucu
Biyografi
Eğitim
Tarih
Seyahat
Kitap
İstanbul Ezan saatleri
Fatiha Suresi
Ayetel Kürsi
Fetih suresi
Namaz Vakitleri
İhlas Suresi
Dualar
Hakkımızda KVKK Politikası Gizlilik Sözleşmesi Bize Ulaşın Künye

KORKUSUZLAR OYUNCULAR
KORKUSUZLAR OYUNCULAR - 2 gün Önce

×
İzmit
23°
TV REHBERİ
EKRANDA
MUCİZE LEZZETLER
E-bültenler
Günlük Egazete
© Copyright 2024 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
Kullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.

GİRİŞ
HABERLER
Sonra da müziğimi sevebilir
Güncelleme Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00
Sonra da müziğimi sevebilir
Hakan GENCE/hgence@hurriyet.com.tr
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00
Berna Öztürk (25), 14 yaşından beri medya dünyasında. Mankenlik, oyunculuk ve DJ’lik gibi birçok işi bir arada yaptı. Fakat pek çok kişi onu Tarkan’ın baldızı olarak tanıdı. Uzun zamandır DJ’lik yapıyor. Şimdi de 15 toplama şarkıdan oluşan "Dancing in the Sun" adlı ilk albümünü çıkarıyor.

Berna Öztürk Adanalı. Babası emekli tapu müdürü. Üç kız kardeşin en küçüğü. Ortaokuldan itibaren okul koroları ve tiyatrolarda yer aldı. 14 yaşında ilk reklam filminde oynadı. Mankenlik teklifleri aldı. Ama esas müzikle ilgileniyordu. 17 yaşında rock parçalar çalarak DJ’liğe başladı. Sıra üniversiteye geldiğinde hukuk okuyan ve şimdi de avukatlık yapan iki ablasından farklı bir bölüm seçti, sosyolojiye kaydoldu.

Bir yandan DJ’lik yaparken bir yandan da Aydın Karabulut’tan davul dersleri aldı. Ardından tiyatro yapmaya başladı. Bunun biraz cahil cesareti olduğunu söylüyor: "Çok büyük tutkuyla yapmıştım ama içimdeki tutkuyu başkaları görmediği için bıraktım."

İlk oyunu Vajina Monologları oldu. Sonra dört oyunda daha rol aldı. Tiyatroyu, Teoman ile başrolü paylaştığı "Balans ve Manevra" filmi izledi. Televizyonda Görünmez Adam, Kuzenlerim, Saç Saça Baş Başa ve Korkusuzlar isimli dizilerde oynadı. Ama dizi oyunculuğu da ona göre değildi: "Başkalarına bağlısınız. Benim için en uygun yolun DJ’lik olacağına karar verdim." Böylece DJ’liğe ağırlık verdi. Amsterdam, Viyana ve Almanya’nın pek çok şehrinde DJ’lik yaptı. Diyarbakır’dan Ordu’ya kadar pek çok ili müzik yapmak için gezdi.

BIKMAYACAĞINIZ ŞARKILAR SEÇTİM

Berna Öztürk toplama albümü için şöyle diyor: "Kendim dinlemekten hoşlandığım şarkıları insanlarla paylaşmak istedim. Bu albümdeki parçaların bazıları önceden sevilen çoğuda henüz Türkiye’de yayınlanmamış şarkılar."

Şarkı seçiminde kaliteli müzikleri seçtiğini söylüyor: "Ticari niyetimiz olsaydı çok bilinen şarkılardan bir albüm hazırlardık. Her gün yeni bir şarkı çıkıyor. Bunlar, biraz daha kafa yorulmuş şarkılar. Tam anlamıyla elektronik bir albüm oldu." Öztürk toplama albümlerde daha önce alışık olmadığımız bir şekilde şarkılarına klip de çekmek istiyor.

ALBÜMDE 15 ŞARKI VAR

Ekinoks Müzik etiketiyle çıkan albümde 15 şarkı var. Albümün ismi Dancing in the Sun. Bazı şarkılar şöyle: Andrew Spencer and the Vamprockerz (Zombie), Dennis Christopher-Rocq-E (Music is My Life), Narany (Nothing in This World), Larry Tee-Princess Superstar (Licky) ve Johnny Crockett (Theme From Shout).

SADECE YABANCI MÜZİK ÇALARDIM ARTIK ARABESK DE ÇALIYORUM

DJ’liğe ilk başladığımda sadece plak ve yabancı müzik çalardım. Bu Türk müziğine karşı olduğum içinde değil, DJ’lik Türk kaynaklı bir şey olmadığı içindi. Fakat sonra insanlar bildiği şarkıları istemeye başladı. Mesela artık "Batsın bu dünya"yı çalıyorum. Serdar Ortaç çaldığım da oluyor. İsteyerek mi? Hayır değil.

GÜZEL GÖRÜNMEK ŞART

Ne iş yapıyorsanız yapın iyi görünmelisiniz. Bunun dinleyiciye saygı olduğunu düşünüyorum. Elim yüzüm düzgün, sırf kadın olduğum için veya Tarkan’ın baldızı olduğum için beni dinlemeye gelenler olabilir. Belki önce size bakar, güzelmiş der ve sadece bunun için müziğinizi dinleyebilir. Ama ondan sonra sizin müziğinizin kalitesini anlarlar, sizi takip etmeye başlarlar. Üstsüz DJ’lere meslek adına kızmıyor, üzülüyorum. Seks her zaman satıyor. Dünyanın her yerinde cinsel bir açlık var. Ama benim amacım farklı.

TARKAN İÇİN REMİKS YAPIYORUM

Tarkan’la aramız iyi. Herkes kendi işiyle uğraştığı için çok fazla görüşme şansımız olmuyor. Henüz benim albümümü dinleyemedi. O yaz için bir remiks albüm hazırlıyor. Bende Metamorfoz albümünden bir şarkısının remiksini yapıyorum.

SIRADAKİ HABER