Beslenme ve Diyet Uzmanı Ender Saraç'ın Oğluna Yönelik İftira Davası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ender Saraç'ın oğluna atılan iftira davasıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşın. Olayın ayrıntıları ve gelişmeleri burada.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ender Saraç'ın Oğluna Yönelik İftira Davası

BESLENME ve diyet uzmanı Ender Saraç'ın oğlu M.S., 5 Aralık 2023 tarihinde öğrenim gördüğü okuldaki öğretmenlerine, babasının cinsel istismarına maruz kaldığını iddia etti. Bu iddia üzerine öğretmenleri ve okul idaresi tutanak tutarak durumu polise bildirdi. M.S. olayla ilgili olarak Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) verdiği ilk ifadesinde de istismara uğradığını belirtti.

M.S.: "Babama Kızmam Nedeniyle Gerçeği Yansıtmadım"

M.S., Çocuk İzleme Merkezi'nde verdiği ikinci ifadesinde ise babasının ve annesinin kendisine kötü davrandığını, ancak aslında cinsel istismara uğramadığını ve şikâyetçi olmadığını dile getirdi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Ender Saraç hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemede M.S., psikolog eşliğinde verdiği ifadesinde babasına kızdığını ve ders vermek amacıyla iddiaları uydurduğunu belirtti.

Delil Yaratmak İddiası ve Mahkeme Kararı

İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Ender Saraç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı katıldı. Saraç, suçu işlemediğini belirterek mahkemeden beraat talep etti. Avukatı ise müvekkilinin mağdur olduğunu ve suçsuz olduğunu savundu. Mahkeme heyeti, suçun sabit olmaması nedeniyle Ender Saraç'ın beraatine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2024, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER