38,4326$% 0.22
43,8306€% 0.07
51,3351£% 0.08
4.137,62%0,21
3.351,31%0,25
9.490,90%1,92
Müftü Mehmetalioğlu’nun, ünlü sanatçının vefatı sonrasında sosyal medya platformunda yaptığı “Sahnede gebermiş” şeklindeki paylaşımı, geniş bir kitlede büyük bir infiale yol açtı. Bu durum, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Mehmetalioğlu hakkında kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine derhal bir soruşturma başlattı. Başkanlıktan yapılan resmi açıklamada, “Kamuoyunda yer alan iddialar üzerine Başkanlığımız tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadesi kullanıldı. Bu durum, Diyanet’in olaylara karşı ne denli duyarlı olduğunu gösteriyor.
MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Çatalca Belediye Meclisi, yaptığı son oturumda müftülük binasının bulunduğu “Nar Sokağı” adını “Volkan Konak Sokağı” olarak değiştirme kararı aldı. Bu karar, hem CHP hem de AK Partili meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Bu durum, sanatçının anısına bir saygı duruşu olarak değerlendirildi.
Sokağın isminin değiştirilmesiyle ilgili olarak Müftü Mehmetalioğlu’nun nasıl bir yanıt vereceği ise büyük bir merak konusu. Verilen kararın, müftünün skandal açıklamalarına bir tepki niteliği taşıdığına dair birçok yorum yapılıyor. Bu olay, toplumsal hassasiyetlerin nasıl şekillendiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Yeniçağ
Ardan Zentürk ve Sabahattin İsmail’den Kıbrıs ve Orta Asya Üzerine Önemli Değerlendirmeler