35,3260$% 0.04
36,7793€% 0.09
44,3211£% 0.1
2.994,92%0,16
2.639,47%0,20
10.085,50%0,10
ATA Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, sosyal medya üzerinden yayınladığı son videosunda dikkat çekici ifadeler kullandı. Zeybek, “Bu açıklamayı hiçbir televizyon programında, hiçbir siyasetçiden, düşünürden, profesörden veya bilim adamından duyamazsınız” diyerek, önemli bir mesaj verdi.
Zeybek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’deki grup toplantısındaki açıklamalarını hatırlatarak, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı eleştirdi. Bahçeli’nin “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin DEM Parti Grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin” sözlerine atıfta bulunarak, bu durumun neden önemli olduğunu dile getirdi.
Zeybek, Bahçeli’nin bu çağrısının beklenmedik olduğunu belirterek, “Durup dururken mi, yoksa bir işlemcinin başlatıcısı mı olduğu ayrı bir konu ama görünüşte durup dururken böyle bir görüş ortaya attı. Dedi ki ‘Teröristbaşı Meclis’e gelsin. DEM Parti’nin grup toplantısında konuşsun. Umut hakkından yararlansın.’ Ne demek umut hakkında yararlansın? Dışarı çıksın, tahliye olsun. Tahliye olsun ve DEM’de konuşsun. Hangisinin önce hangisinin sonra olacağı önemli değil. Terörist başının dışarıya çıkması Milliyetçi Hareket Partisi tarafından olumlu ve uygun bulunuyor, onaylanıyor. Ki bu olaya en karşı parti olarak görünür” ifadelerini kullandı.
Zeybek, Bahçeli’nin bu ifadelerinin kendi düşünceleri olmadığına dair bir iddia ortaya atarak, “Ona birileri zaman zaman olduğu gibi şimdi de bir görev verdiler. O da bu görevi yerine getirdi. Ancak bu görevi yerine getirirken sonuçlarını bildiğini sanmıyorum. Yani kendisine verilen görev, başkalarına verilen görevlerle sonunda nasıl bir görüntü çıkacağını ve nasıl sorunlara yol açacağını bildiğini sanmıyorum” dedi.
Zeybek, ayrıca, “Nitekim 3 Kasım’da seçim var dediği zaman bunun AKP’yi iktidara getirmek için düzenlenen bir oyunun bir parçası olduğunu da bilerek söylediğini düşünmüyorum. Bu bir kanaat” şeklinde konuştu.
1944 yılında Bayburt’un Kitre köyünde dünyaya gelen Namık Kemal Zeybek, 1966 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına kaymakamlık yaparak başlayan Zeybek, Çayeli (Rize), Pazaryeri (Bilecik), Şiran (Gümüşhane), Ilgaz (Çankırı), Tortum (Erzurum), Kahta (Adıyaman) ve Keles (Bursa) gibi birçok ilçede görev yaptı. 1977 yılında Gün Sazak’ın Gümrük ve Tekel Bakanlığı döneminde müsteşarlık görevini üstlendi.
Siyasi hayatına Alparslan Türkeş ile birlikte Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nde (CKMP) adım atan Zeybek, partinin gençlik kolları genel başkanlığını yaptı. 12 Eylül 1980 darbesinden önce Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) aktif rol alarak, darbe sonrası “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” kapsamında yargılandı ve bir süre Mamak Askeri Cezaevi’nde kaldı.
1983-1987 yılları arasında Doğan Haber Ajansı
1995 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) İstanbul Milletvekili seçilerek yeniden Meclis’e girdi. 1997 yılına kadar Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. 1999 seçimlerinde MHP’den Eskişehir milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2007 yılında Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) katılan Zeybek, burada Genel Sekreterlik ve Genel Başkan Başdanışmanlığı yaptı. Ancak, aynı yıl partisinden istifa etti.
2010 yılında Demokrat Parti’ye katılan Namık Kemal Zeybek, 15 Ocak 2011’de yapılan kongrede genel başkanlık görevine seçildi ve bir yıl bu görevi sürdürdü. Zeybek, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini 1993-2006 yılları arasında yürütmüş ve Ahmet Yesevi Vakfı ile Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne Yardım Vakfı başkanlıklarını üstlenmiştir. Ayrıca, Ata Derneği Genel Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.
Namık Kemal Zeybek’in Bilgi Sevgi Hoşgörü, Ülkü Yolu, Milli Kültür Meselemiz, Türk Olmak, Çağı Yakalamak, Ahmet Yesevi Yolu ve Hikmetler, AB Seyir Defteri, Bilgi Çağından Globalizme, Türk’üm ve Işığa Doğru adlı eserleri bulunmaktadır. 2015 genel seçimlerinde MHP’den Tunceli milletvekili aday adayı olmuş, ancak adaylığı genel merkez tarafından onaylanmamıştır.
Kaynak: Yeniçağ
Erzincan’da Karga Sorunu ve Çözüm Arayışları