35,0214$% 0.09
36,7231€% 0.02
44,4692£% -0.04
2.968,41%-0,17
2.638,94%-0,17
9.915,76%-0,95
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim alanında önemli bir değişikliğe imza atarak binlerce öğretmenin geleceğini etkileyecek bir düzenleme gerçekleştirdi. Öğretmenleri ilgilendiren bu yeni gelişme, pedagojik formasyonun kaldırılmasıyla ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi. Peki, gerçekten pedagojik formasyon uygulaması sona mı erdi? Hangi tarihlerden itibaren bu uygulama geçersiz hale gelecek? Daha önce pedagojik formasyon almış öğretmenlerin durumu ne olacak? İşte bu soruların yanıtları…
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atama süreçlerine yönelik gerçekleştirdiği değişiklikle birlikte, 1 Eylül 2025 tarihinden itibaren yapılacak olan öğretmen atamalarında pedagojik formasyon belgesi aramayacağını duyurdu. Bu yeni düzenleme, öğretmen adaylarının mesleki yeterliliklerini geliştirecek bir dönemin başlangıcını simgeliyor.
Pedagojik formasyonun kaldırılmasıyla birlikte MEB, öğretmen yetiştirme sürecinde Milli Eğitim Akademisi modeline geçiş yapma kararı aldı. Bu model çerçevesinde, öğretmen adayları gerekli eğitimleri bu akademide alacaklar. Adaylar, teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de desteklenerek öğretmenlik mesleğine daha donanımlı bir şekilde hazırlanacaklar. Böylece, öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri artırılacak ve eğitim kalitesi yükseltilecektir.
Milli Eğitim Akademisi’nin devreye girmesiyle birlikte pedagojik formasyon belgesinin ortadan kalkması, pedagojik formasyon almış öğretmenler için bazı belirsizlikler yaratıyor. Özellikle, pedagojik formasyonu olan öğretmenlerin eğitim süreçlerine katılıp katılmayacağı hususu büyük bir merak konusu. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan yapılacak resmi açıklamalar, konunun netleşmesi açısından büyük önem taşıyor. Şu an için detaylar hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, gelişmeleri takip ederek güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kaynak: Timetürk
KPSS 2024/2 Tercih Dönemi Başlıyor