38,0671$% 0.05
41,2679€% 0.14
49,2228£% -0.25
3.766,96%0,99
3.084,88%0,95
9.659,48%0,49
Rekabet Kurumu, 21 menajerlik şirketi ve kast ajansı hakkında yapılan şikayetler ve ihbarlar doğrultusunda kapsamlı bir inceleme başlattı. Bu süreçte birçok oyuncu, yaşadıkları zorlukları sosyal medya platformlarında dile getirerek sektördeki olumsuzluklara dikkat çekti. Özellikle Serenay Sarıkaya’nın adı, reklam aşkı iddialarıyla yeniden gündeme geldi. İddialara göre, Sarıkaya ve Mert Demir’in ilişkisi gerçekte var olmamakta ve bu birliktelik için bir iş insanı tarafından Ayşe Barım aracılığıyla ikiliye 5 milyon dolar teklif edilmiş.
İkili Savcılığa İfade Verecek
Sabah Gazetesi’nin haberine göre, bu iddiaların artması üzerine savcılık harekete geçerek geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Mert Demir ve Serenay Sarıkaya’nın banka hesapları ile telefon kayıtları, kara para aklama ve vergi kaçırma şüphesiyle incelenecek. İkili, yakında savcılığa giderek ifade verecekler.
Ayşe Barım Hakkında Soruşturma
Rekabet Kurumu’nun başlattığı incelemenin ardından, şikayetlerin merkezinde yer alan ID Danışmanlık Şirketi’nin sahibi Ayşe Barım hakkında resen bir soruşturma süreci başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yazı yazarak Barım hakkında tekelleşme ve haksız kazanç konularında inceleme yapılmasını talep etti.
Sanat Dünyasındaki Tepkiler
Rekabet Kurumu’nun soruşturması, sanat dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. Menajer mağdurları, sektörde yaşanan olumsuzlukları ifşa etmeye başladı. Ünlü oyuncular, tekelleşme ve zorbalık iddialarını sosyal medya üzerinden dile getirerek bu duruma isyan ettiler. Oyuncular arasında, “Ekmek Ayşe Barım’ın ağzında” şeklinde yorumlar yapıldı.
Oyuncular Sendikası Açıklama Yaptı
Oyuncular Sendikası: “Sektörümüzü yıpratan ve çok yönlü olan bu sorun üzerine kalıcı bir çözüm bulabilmek için örgütlenmenin ve dayanışmanın önemini vurgulamak isteriz. Hak savunuculuğunun zayıfladığı her yerde tekelleşme kaçınılmazdır.”
Oyuncuların Duyguları
Başsavcılık harekete geçti! Serenay Sarıkaya’nın menajeri Ayşe Barım’a resen soruşturma başlatıldı.
Fehmi Can K.’ye Yönelik Saldırı Girişimi ve Olay Sonrası Gelişmeler