35,3648$% 0.07
36,4558€% -0.37
43,6614£% -1.02
3.029,77%0,62
2.666,17%0,61
9.890,76%-0,82
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamada, ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilerin geri dönüş işlemleri ve izinli çıkış-giriş hakları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu geri dönüşlerin gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli tüm tedbirler alınmış durumda.
Geri dönüş işlemleri, Hatay-Cilvegözü ve Yayladağı, Kilis-Öncüpınar, Gaziantep-Karkamış ve Şanlıurfa-Akçakale gibi kara hudut kapılarından yürütülmektedir. Bu süreç, dört aşamadan oluşmaktadır:
Üç Defaya Mahsus İzinli Çıkış-Giriş Hakkı
Geri dönüş hazırlıklarını yapmak isteyen geçici koruma altındaki Suriyelilere, ülkelerinin güncel durumunu yerinde görme fırsatı sunulmaktadır. Bu kapsamda, 1 Ocak 2023 tarihinde başlayan ve 1 Temmuz 2025 tarihinde sona erecek olan izinli çıkış-giriş hakkı, en fazla 3 defa kullanılabilecek şekilde aile reisine verilmektedir. Aile reisi, çıkış yapamayacak durumda olursa, ergin aile üyelerinden biri bu hakkı kullanabilir.
Çıkış-giriş işlemleri, randevu.goc.gov.tr adresinden randevu alarak başlamaktadır. Randevu günü geldiğinde, Suriyelilerin bulundukları ilin Göç İdaresi Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir. Bu başvuru sırasında, çıkış yapılacak sınır kapısının bulunduğu şehre gitmeleri için 15 gün geçerliliği olan bir Yol İzin Belgesi düzenlenir. Bu belge ile kişiler, gittikleri sınır kapısında işlemlerini tamamladıktan sonra Suriye’ye geçiş yapabilmektedirler.
Kilis-Çobanbey ve Hatay-Zeytindalı kara hudut kapılarından yürütülen izinli çıkış-giriş işlemlerinde, çıkış yapanların Türkiye’ye aynı kapıdan geri giriş yapmaları zorunludur.
Kaynak: Timetürk
Ferdi Tayfur için Duygusal Anma Töreni ve Cenaze Merasimi