37,9233$% -0.06
41,0791€% 0.09
49,1251£% -0.08
3.807,80%0,22
3.123,33%0,31
9.550,03%-1,13
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri çerçevesinde 2. hafta, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı. 6 maçın oynandığı bu haftada Polonya, Bosna Hersek ve Arnavutluk gibi takımlar galip gelirken; Litvanya, Finlandiya, Malta ve Polonya maçlarında ise heyecan dorukta yaşandı. A Milli Futbol Takımı’nın 4 Eylül’deki ilk maçı öncesinde, bu sonuçlar elemelerdeki rekabeti daha da artırdı.
Arnavutluk, Net Global Sivasspor‘un santrforu Rey Manaj‘ın sahne aldığı müthiş performansla Andorra‘yı 3-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Manaj, bu maçta 2 gol atarak dikkatleri üzerine çekerken; Sipay Bodrum FK‘nin Arnavut savunma oyuncusu Arlind Ajeti de galibiyette önemli bir rol üstlendi. Arnavutluk, bu zaferle elemelerdeki iddiasını güçlendirdi.
Galatasaray‘dan Przemyslaw Frankowski, Fenerbahçe‘den Sebastian Szymanski ve RAMS Başakşehir‘den Krzysztof Piatek gibi önemli oyuncuların forma giydiği Polonya, Malta‘yı 2-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Polonya’nın etkili futbolu, elemelerdeki umutlarını pekiştirirken; Malta karşısında alınan bu galibiyet, grup sıralamasında kritik bir öneme sahip oldu.
Kasımpaşa‘dan Haris Hajradinovic‘in 1 gol attığı mücadelede Bosna Hersek, Kıbrıs Rum Kesimi‘ni 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Bu zorlu karşılaşma, Bosna Hersek’in grup içindeki iddiasını artırırken, futbolseverlere de büyük bir heyecan sundu.
Trabzonsporlu Denis Dragus‘un da forma giydiği Romanya, San Marino‘yu 5-1’lik net bir skorla mağlup etti. Romanya’nın bu galibiyeti, elemelerdeki iddialarını pekiştirirken, golcü performansı da dikkat çekici bir şekilde ön plana çıktı.
Litvanya ile Finlandiya arasında oynanan mücadele 2-2 berabere sonuçlandı. Her iki takım da galibiyet için sahada büyük bir mücadele sergilerken; alınan bu sonuç, grup sıralamasını daha karmaşık hale getirdi.
İngiltere, Letonya‘yı 3-0’lık rahat bir skorla geçerek elemelerdeki iddialı görüntüsünü pekiştirdi. Letonya’nın ise bu maçta şansı yaver gitmedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
G Grubu:
H Grubu:
K Grubu:
A Milli Takım, 4 Eylül’de 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri çerçevesinde ilk maçına çıkacak. Taraftarlar, takımın performansını merakla bekliyor.
Kaynak: Timetürk
THY Euroleague 30. Hafta: Lider Olympiakos, Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in Mücadelesi