38,0671$% 0.05
41,2679€% 0.14
49,2228£% -0.25
3.766,96%0,99
3.084,88%0,95
9.659,48%0,49
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Antalya’nın dünya cimnastiği için bir kamp merkezi haline getirilmesi yönündeki hedeflerini vurguladı. Çelen, “Olimpiyat şampiyonu Çin takımının yanı sıra Rusya ve Bulgaristan, Antalya’da kamp yapacak.” ifadesinde bulundu.
Vestel’in sponsorluğunda Antalya İbrahim Çolak Cimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Dünya Kupası Türkiye ayağını takip eden Çelen, organizasyonun önümüzdeki dört yıl boyunca Antalya’da devam edeceğini açıkladı.
Organizasyonun olimpiyat puanı verdiğini belirten Çelen, dünya cimnastiğinin en önde gelen üç ülkesi olan Çin, Japonya ve ABD‘den olimpiyat şampiyonu sporcuların bu organizasyonda yer aldığını da hatırlattı.
Türkiye ve Antalya’nın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayan bu organizasyonun önemine dikkat çeken Çelen, “Daha önce Avrupa büyükler ve dünya gençler şampiyonalarını düzenlemiştik. Antalya, dünya cimnastiğinde bilinen bir şehir haline geldi. Bu başarıda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın cimnastik salonu yapmasının büyük bir katkısı var. Hedefimiz Antalya’yı dünya cimnastiğinin kamp merkezi haline getirmek. Olimpiyat şampiyonu Çin takımının yanı sıra Rusya ve Bulgaristan da Antalya’da kamp yapacak.”
Antalya’ya gelen sporcular ve antrenörlerin kente duyduğu hayranlığı dile getiren Çelen, “Kentin güzelliğini avantaja çevirmek istiyoruz. Bu şampiyona her yıl daha da büyüyecek ve daha fazla ülke takımı Antalya’da kamp yapacak. Ülkelerle sürekli iletişim halindeyiz. Antalya’daki muhteşem salon, tesislerin kalitesi, otellerin sunduğu hizmet ve Türk misafirperverliği, ülkeleri buraya çekiyor.” şeklinde konuştu.
Çelen, Antalya’ya gelen sporcuların sadece spor yapmakla kalmayıp, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri de görme fırsatı bulduğunu, sosyal medya hesapları aracılığıyla kenti tanıtma görevini üstlendiklerini belirtti.
Türkiye’nin uluslararası organizasyon düzenleme konusundaki tecrübesinin her geçen yıl artığını vurgulayan Çelen, bu tür organizasyonları başarıyla gerçekleştirdiklerini ve bu nedenle dünya cimnastiğine yön veren ülkelerin Türkiye’deki etkinliklere katılım gösterdiğini ifade etti.
Kaynak: Sporx
Galatasaray, Dries Mertens’in Yerine Joao Felix’i Arıyor