37,9233$% -0.06
41,0791€% 0.09
49,1251£% -0.08
3.807,80%0,22
3.123,33%0,31
9.550,03%-1,13
Basketbol ING Kadınlar Türkiye Kupası’nda Dörtlü Final heyecanı, 21 Mart Cuma günü Edirne’de başlayacak. Bu önemli organizasyon, basketbolseverlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.
Tek maç eleme usulü ile oynanan çeyrek final aşamasında rakiplerine üstünlük sağlayan Fenerbahçe Opet, ÇİMSA ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA ve Emlak Konut, kupadaki şampiyonluk mücadelesi için sahaya çıkacak.
Edirne Yeni Kapalı Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı bu organizasyonda, ilk karşılaşmalar 21 Mart Cuma günü gerçekleşecek. Günün ilk maçı saat 17.00’de Fenerbahçe Opet ile ÇİMSA ÇBK Mersin arasında oynanacak. Diğer yarı final mücadelesinde ise Beşiktaş BOA, Emlak Konut ile saat 20.30’da karşılaşacak.
Yarı finalde galip gelen takımlar, finale yükselerek şampiyonluk için mücadele edecek. ING Kadınlar Türkiye Kupası final maçı, 23 Mart Pazar günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.
Dörtlü Final maçları, geniş bir izleyici kitlesine ulaşmak amacıyla TRT Spor’dan naklen yayımlanacak.
– Dörtlü Final Yolu
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 13 hafta süren ilk yarısının ardından, Türkiye Kupası’nda mücadele etme hakkı kazanan 8 takım belirlendi.
Ligin ilk devresini ilk 4 sırada tamamlayan (Fenerbahçe Opet, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Emlak Konut ve ÇİMSA ÇBK Mersin) ekipler, 5-8. sıralarda yer alan (Beşiktaş BOA, Nesibe Aydın, BOTAŞ ve İlkem Yapı Tarsusspor) takımlarla birlikte iki torbaya ayrıldı. Çeyrek final eşleşmeleri ve ev sahipleri, yapılan kura çekimi sonucunda belirlendi.
Çeyrek finalde Fenerbahçe Opet, deplasmanda Nesibe Aydın’ı 97-57 gibi etkileyici bir skorla mağlup ederek Dörtlü Final’e adını yazdırdı. ÇİMSA ÇBK Mersin, konuk olduğu İlkem Yapı Tarsusspor’u 98-71’lik skorla geçerek son 4 takım arasına girdi.
Emlak Konut, kendi sahasında BOTAŞ’a karşı 86-64’lük bir üstünlük sağlayarak Edirne’deki Dörtlü Final’e katılma hakkını elde etti. Beşiktaş BOA ise evinde ağırladığı Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 81-67 yenerek Dörtlü Final’e yükseldi.
ING Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final organizasyonunda yer alan takımlardan Fenerbahçe Opet, 14 kez bu kupayı kazanmış bir ekip olarak dikkat çekiyor. ÇİMSA ÇBK Mersin, kupayı 1 kez müzesine götürmeyi başardı. Emlak Konut ve Beşiktaş BOA ise bu organizasyonda henüz şampiyonluk sevinci yaşayamadı.
Kaynak: Sporx
Fenerbahçe’ye Seyirci Yasağı