37,9142$% -0.09
41,0193€% -0.06
49,1618£% -0.02
3.805,58%0,17
3.118,51%0,15
9.564,82%-0,98
Milli sporcu Semih Saygıner, zirvede tamamladığı Profesyonel Bilardo Ligi (PBA) Dünya Şampiyonası’nda, iki Türk bilardocunun finalde karşılaşmasının büyük bir önem taşıdığını vurguladı.
Saygıner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PBA Dünya Şampiyonası’na gitmeden önce yaşadığı küçük bir kaza nedeniyle antrenman yapamadığını belirtti. “1 Mart’tan itibaren ufak ufak çalışmalara başladım. Zihinsel olarak bu turnuvaya hazırdım. Bu şampiyonayı kazanmayı çok istiyordum. Kariyerimde daha önce PBA Dünya Şampiyonası’nı kazanmamıştım. Bütün yıl boyunca mücadele ettikten sonra, ilk 32’ye kalan oyuncular bu turnuvaya katılmaya hak kazanıyor. Şampiyonada başlangıçta biraz zorlansam da, zihinsel gücüm beni şampiyonluğa taşıdı. İki Türk bilardocunun finalde karşılaşması harika bir durum. Bir sporsever olarak, ‘Kim kazanırsa kazansın, Türkiye şampiyon olacak.’ düşüncesi çok konforlu bir durum. Bu, tarihte ilk kez yaşanıyor.”
Final maçına yönelik değerlendirmesinde Saygıner, “Finalde karşılaştığım arkadaşım Lütfi Çenet’i tebrik ediyorum. Gerçekten inanılmaz bir performans sergiledi ve önemli rakipleri geride bıraktı. Finalde tecrübemi konuşturmam etkili oldu. Şampiyon olduğum için mutluyum.” ifadelerini kullandı.
İki Türk bilardocunun PBA Dünya Şampiyonası’ndaki final mücadelesinin, gelecek nesiller için büyük bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çeken Saygıner, “Bu durum, genç sporculara ‘Ben de yapabilirim.’ hissini aşılayabilir. Daha önce biz bunu başardık. Gelecek nesillerde de büyük başarılara imza atacak yetenekler var. Türkiye, bilardoda dünyanın en iyi 2-3 ülkesinden biri. Güney Kore ile kıyaslayacak olursak, başka ülkeleri Türkiye ile karşılaştıramıyorum. Diğer ülkelerde benzer bir öncülük göremiyorum. Bunun için iyi arkadaşlıklar kurmak gerekiyor. Nasihat dönemi sona erdi. Herkes kendi hayatını farklı zaman dilimlerinde yaşıyor ve onlara ulaşmamız önemli. Ben de bunu yapmaya çalıştığım için Türkiye şu anda çok ileride. Bilardoyu bıraktığımda bu başarının keyfini çıkaracağım.”
Genç bilardocularla olan ilişkisini de değerlendiren Semih Saygıner, “Ben genç bilardocu Burak Haşhaş’tan 42 yaş daha büyüküm. Ancak bilgi söz konusu olduğunda bariyerler ortadan kalkıyor. Bilgi kimdeyse ona saygı duyuluyor. Antrenman sırasında Burak’ın yaptığı bazı vuruşlar beni de etkiliyor ve ‘Bunu nasıl yaptı?’ diye düşünüyorum. Bunu ifade ettiğinizde, bariyerler yıkılıyor ve arkadaş oluyorsunuz. Böylece karşı taraf bilgileri daha kolay emiyor. Bilgi aktarımı, topluluğu geliştirmek ve liderlik için güçlü arkadaşlıklar kurmak şart. Doğru iletişim yollarını kullanmak da önemli. Bunu ben de başarılı bir şekilde yapıyorum.”
Saygıner, ilerleyen zamanlarda bu sporu yapamayacağını belirtmesine rağmen, “Bu durum benim bu spordan vazgeçeceğim anlamına gelmiyor. Hayatın akışında bazı şeyler var. Sonuçta öleceğimizi biliyoruz, bu durumda yaşamaktan vazgeçmek doğru değil. Vazgeçmek, başarısız bir insan profiline uyan bir tutum. İki yıl önce efsane bilardocu Raymond Ceulemans burada bulundu ve o zaman 86 yaşındaydı. Belki kasları artık aynı performansı gösteremiyor ama yine de inatla oynamaya devam ediyor. İşte bu, hayat enerjisi. Belki profesyonel seviyede uzun süre devam edemeyeceğim ama gelecekte amatör olarak bu sporu sürdürmeye devam edeceğim. Türk bilardosuna katkılar sunmaya da devam edeceğim.” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: Sporx
CIES’den En İyi 20 Yaş Altı Futbolcular Listesi