44,3584$% 0.05
51,5319€% 0.03
59,5556£% 0.13
6.507,42%2,07
4.566,98%2,11
13.045,73%0,89
02:00
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sosyal medya üzerinden yayımlanan bir bildiriyle Türkiye’nin yerli markalarından Artukbey Kahve’ye yönelik boykot çağrısında bulundu. Yerel düzeyde başlayan bu Maçoğlu Artukbey boykot gelişmesi, kısa sürede ulusal basının da gündemine oturdu.
Daha önce belediye tabelasına “Dersim” ibaresini yazdırmasıyla tepki çeken, sonrasında ise şehit yakınları, gaziler ve engellilere tahsis edilen işletmeler üzerindeki zabıta uygulamalarıyla gündeme gelen Komünist Partili Belediye Başkanı Maçoğlu, bu kez yerli bir içecek firmasını hedef tahtasına koydu. İdari süreçler, personel mobbingi ve FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan memurlar gibi olaylarla sık sık ülke gündemine gelen Tunceli Belediyesi, sosyal medyada paylaşılan bir pusula ile söz konusu firmaya karşı boykot çağrısı başlattı.
Sosyal medyada hızla yayılan pusulada şu iddialara yer verildi:
“Tunceli Belediyesi zabıtalarına saldıran ve valiyi aratarak zabıtaları gözaltına aldırtan Artukbey adlı işletmeyi boykot ediyoruz. Arkasına kayyumu alarak yasa ve hukuk tanımayan bu işletme, yer işgali uyarısı yapan zabıtalara saldırmıştır. Dersim halkına sesleniyoruz: Bu işletmeye bir kuruş bile kazandırmayın.”
Boykot çağrısına tepki gösteren Artukbey Kahve Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, Belediye Başkanı Maçoğlu’nun baskıcı tutumuna son vermesi gerektiğini vurguladı. Zabıta ekiplerine yönelik herhangi bir saldırının söz konusu olmadığını belirten Yertüm, kentteki tüm esnafların benzer şekilde kaldırım ve alan işgaliyesi yaptığını, ancak diğer esnaflara hiçbir yaptırım uygulanmazken sadece TMSF yönetiminde bulunan Artukbey Kahve’ye sistemli bir baskı uygulandığını iddia etti.
Yertüm, kamuoyunu meşgul eden Fatih Mehmet Maçoğlu Artukbey boykot açıklaması ve iddialarına karşı şu ifadeleri kullandı:
“Tunceli halkının konukseverliğine ve yüce gönüllülüğüne inanarak tüm imkanlarımı, vizyonumu ve istihdam gayretimi bu şehir için seferber ettim. Artukbey, öz sermaye ile kurulmuş, felsefesi ve duruşu olan, ülkeye hizmet etmeyi amaçlayan köklü bir markadır. Yasalara saygılı böyle bir kuruluşa her gün zabıta gönderilmesi ve tehditkâr tavırlar sergilenmesi kabul edilemez. Halkın sevgisini kazanmış bir belediye başkanının yatırımcıyı koruması gerekirken, bu tarz tacizleri tetiklemesi sadece Tunceli halkının zarar görmesine sebep olacaktır.
Tunceli; sadece Sayın Başkan’ın ekin ekmesi veya kapısız makam odası kullanmasıyla değil; sanayisiyle, kültürüyle, sporuyla ve istihdam hamleleriyle tanınmalıdır. Yatırımcıya saldırma ve devletin valisini itibarsızlaştırma polemiklerine ihtiyaç yoktur. İnsanlar iş ve aş beklerken, yöneticilerin bu basit tartışmalarla şehre zarar vermesi engellenmelidir. Vergimizi ödeyen, ülkeye katma değer sağlayan bir kurum olarak Tunceli’de bulunmaktan mutluyuz. Hiçbir baskı bizi yıldıramayacak, bu topraklardan gitmeyeceğiz ve halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz.”
Mardin merkezli olan Artukbey Kahve; Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Şırnak, Siirt ve Tunceli gibi Doğu ve Güneydoğu illerinin yanı sıra Bursa, Adana, Samsun ve İzmir gibi büyükşehirler dahil olmak üzere Türkiye genelinde 55 şubeyle hizmet sunuyor. Gaziantep, Malatya, Konya ve Kayseri gibi illerde de yüksek müşteri potansiyeline sahip olan yerli içecek firması, aynı zamanda Irak ve Almanya gibi ülkelerde de faaliyet göstererek uluslararası pazarda Türkiye’yi temsil ediyor. (İSTANBUL)
Kaynak: Haberler.com
Tunceli’de Boykot Krizi: Maçoğlu’nun Hedefindeki Yerli Markadan Sert Tepki
1
Türkiye’nin Geleceği: Sanayi Alanları Master Planı ile Mega Endüstriyel Bölgeler Kurulacak
2
Orta Doğu’daki Savaşın Küresel Ekonomiye Etkileri: IEA, IMF ve DTÖ Zirvesi
3
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Hedefimiz 2028’de 17.300 km Demiryolu Ağına Ulaşmak
4
Yangın Felaketi Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Başladı
5
Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Kura Çekimi Gerçekleşti
Türkiye’nin Net Sıfır Yolculuğunda 500 Milyar Dolarlık Dönüşüm Eşiği
Gelinim Mutfakta 2 Kasım 2026: Çeyrek Altını Tuğba Kazandı
Adıyaman’da Küçük Yusuf’un iyiliği gündem oldu: Yağmurda tekerlekli sandalyedeki arkadaşını unutmadı
Kırma dökme işi bitti: Laminant parke yerine takılacak…
Uzak Şehir’de Alya’nın Nar Aşermesi Cihan’ı Şüphelendiriyor
Galatasaray–Stuttgart Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda?
Türkiye sigara içme oranında dünyada ikinci sırada
2 Kasım 2026 TV Yayın Akışı: Bu Akşam Hangi Diziler Var?
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan’ın borç açıklaması gündem oldu: “Akrabaya verilmez”
Uzak Şehir 71. Bölüm Bu Akşam Kanal D’de Yayınlanacak mı?